***
خوشخدمتی به روحانی یا بیان حقیقت؟
«محمدرضا عارف» هم به جمع منتقدان قالیباف پیوست
محمدرضا عارف، از فعالان اصلاحطلب به تازگی طی اظهاراتی در کنفرانس جامع مدیریت شهری گفت: متاسفانه در سالهای اخیر به دلیل حاکم شدن نگاه سیاسی در مدیریت شهری بویژه در کلان شهری مثل تهران آنگونه که انتظار میرفت شاهد تحولی چشمگیر در این حوزه نبودیم.
به گزارش ایرنا، او همچنین گفته است: یکی از آفتهایی که میتواند مدیریت شهری را تحت الشعاع قرار دهد سیاسی و جناحی کردن موضوعات مربوط به مدیریت شهری است.[1]
*منظور عارف از سیاسی شدن مدیریت شهری در تهران یا به عبارت بهتر سیاسی بودن عملکرد «محمدباقر قالیباف» شهردار تهران مشخص نیست.
چیزی که افکار عمومی در واقعیت میبینند این است که یک اقلیت اصلاحطلب طی یکسال اخیر و در آستانه انتخابات ریاستجمهوری، تقریباً تمام قیام و قعود شهرداری تهران را مغایر با اصول دین، انسانیت، قانون و مصلحت جلوه میدهند و از حادثه پلاسکو گرفته تا پل صدر، افتتاح ایستگاههای جدید مترو، احداث تونل توحید، استخدامهای شهرداری و غیره و غیره را مساوی با یک جنایت تمام عیار جلوه میدهند.
آنها جملاتی مثل «قالیباف باید استعفا کند»، «اثرات سوء عملکرد شهرداری تهران تا 100 سال آینده هم رفع نخواهد شد» و «تونل توحید در واقع 2 سوراخ بزرگ بر روی سطح شهر تهران است» را نیز در همین راستا بر زبان آوردهاند!
تمامی این انقلتها نیز در حالی است که مجموعه این گفتهها مبنی بر تقصیر یا قصور شهرداری تهران هرگز و توسط هیچیک از نهادهای قضایی و نظارتی یا امنیتی کشور تأیید نشدهاند و اصلاحطلبان نیز اسناد قابل اتکایی را در زمینه گفتههای خود ارائه نکردهاند.
فیالواقع قضاوت درباره اینکه نگاه سیاسی در عملکرد شهرداری تهران و مدیریت جهادی آن حاکم است یا در نگاه اصلاحطلبان، کار چندان مشکلی نیست...
شایان ذکر است که جریان سیاسی خاص با علم به اینکه به دلایل مختلف، در انتخابات ریاستجمهوری سال 96 توانایی معرفی یک کاندیدای رسمی را ندارد، تصمیم گرفته است تا به هر نحو ممکن بازی «أناشریک» را در قبال رئیسجمهور روحانی پیش ببرد.
بازی هزار تویی که طی آن قرار است با انتقادات پر رنگ و لعاب از رقبای روحانی و تلاش برای از صحنه به در کردن آنها؛ دل رئیسجمهور فعلی با اصلاحطلبان نرم شود و از سوی دیگر نیز با اعلام مواضعی مثل «روحانی کاندیدای رسمی ما نیست» و «برای او ستاد انتخاباتی تشکیل نمیدهیم» دستگیرههای لازم برای احتمال بالای شکست رئیسجمهور روحانی در انتخابات را فراهم بیاورند تا در صورت بروز این اتفاق بیان کنند که شکست روحانی شکست آنها نبوده است.
بخش بزرگی از این پروژه نیز شامل تخریب محمدباقر قالیباف، شهردار تهران است که بایستی بعنوان یک تحفه ویژه به محضر رئیس جمهور روحانی ارائه میشود.
خبرهایی وجود دارد مبنی بر اینکه برخی پدیدآورندگان جنجالهای بلااثبات علیه شهرداری تهران، خواهان دریافت انعام از دولت نیز شدهاند...
***
نمایههای انتخاباتی «گفتمان جهنم، زندان و بیشعوری»...
صحبتهای تند وزیر بهداشت با فرماندار بدره در استان ایلام حواشی زیادی را ایجاد کرده است...
قاضیزاده هاشمی، پنجشنبه گذشته پس از یک بگومگو پیرامون امکانات پزشکی در شهرستان بدره، خطاب به «سیروس مرادحاصلی» گفته است: «اگه گذاشتم یه روز اینجا بمونی... بیشعور!»[2]
این صحبتها واکنشهای زیادی را در افکار عمومی و رسانهها برانگیخته است.
در عین حال و علیرغم آنکه فیلم این نزاع و گفتههای وزیر بهداشت نیز منتشر شده است اما وزارت بهداشت در ابتدای امر، خبر را تکذیب و آنرا شیطنت رسانهای عنوان کرد.[3]
حجتالاسلام «سیدروحا... زمانی موسوی» امام جمعه بدره نیز در همین رابطه طی بیانیهای خواستار عذرخواهی مسئولان خاطی شده است.[4]
در اقتفای تمام این رخدادها اما خبرگزاری دولتی ایرنا روز جمعه گذشته، خبری با عنوان «وزیر بهداشت از فرماندار بدره دلجویی کرد» را منتشر کرد.[5]
در این خبر آمده بود: روز گذشته (پنجشنبه) وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در جریان بازدید از پروژههای درمانی استان ایلام در شهر بدره بدنبال اظهارات فرماندار بدره، صحبتهایی بین وی و مرادحاصلی رد و بدل شد که صبح امروز دکتر هاشمی با وی تماس گرفت و در یک مکالمه چهار دقیقهای از وی عذرخواهی کرد.
در ادامه این خبر میخوانیم: دکتر هاشمی در این گفت وگو اظهار داشت «من به بیش از 470 شهر مختلف سفر کردهام و این اولین بار است که چنین اتفاقی افتاده است، شما حلال کنید و ان شاءا... جبران میکنیم»؛ فرمانداره بدره نیز گفت: «مرید شما و دولت روحانی هستم.»
در متن خبر ایرنا همچنین به نقل از مدیر کل روابط عمومی وزارت بهداشت آمده است: پس از دلجویی و عذرخواهی وزیر بهداشت از فرماندار بدره و عرض ارادت فرماندار این شهر به وزیر بهداشت، ماجرایی که برخی رسانه ها به سمت بزرگنمایی آن حرکت کردند، بدین ترتیب پایان یافت...انتظار ما از رسانه ها این است همانطور که این موضوع را بزرگنمایی کردند، عذرخواهی و دلجویی وزیر بهداشت را نیز پوشش دهند.
*متأسفانه باید بیان کرد که طی سه و نیم سال گذشته یک تراژدی تلخ از سوی دولت اعتدال برای مردم و افکار عمومی ایران به نمایش گذاشته شده است...
تراژدی تلخ و البته مفصلی که برخی عوامل آن در کنار استفاده از خانههای چند ده میلیاردی و عیان شدن رفتارهایی مثل حقوقهای نجومی، بیان میکنند که شرمنده مردم نیستند و در همین حین منتقدان را به جهنم حواله میدهند، برای صاحبان سؤال قانون زندان مینویسند و حتی به یک تکصدا از درون دولت نیز که به کمبود امکانات انتقاد میکند، میگویند: بیشعور!
صد البته عذرخواهی وزیر محترم بهداشت از فرماندار بدره یک اقدام دینی و اخلاقی بود اما ظاهر شدن هر از گاهی ژنتیک عجیب دولت یازدهم که آمیزهای از «عصبانیت و توهین و شرمنده نبودن» است را چه باید کرد؟
ژنتیکی که در افتتاحیه نمایشگاه کتاب، رئیسجمهور روحانی را وا میدارد که منتقدان را تلویحاً به زندان تهدید کند[6] و بعد کار را به طرح اصلاحطلبان مجلس برای زندانی کردن صاحبان سؤال میکشاند و اکنون هم که فیلم ناسزای وزیر بهداشت به یک فرماندار دولت در تمام رسانهها پخش شده است.
دقت شود که در این بحث، هیچ نقلی از وعدههای بر زمین مانده دولت، کندی عملکرد اقتصادی، بیدستاوردی و شکست برجام و عملکرد ضعیف دستگاه دیپلماسی روحانی در قبال تهدیدات هم نیست.
بلکه فقط به نظر میرسد با عنایت به همین مقولات، میتوان معدل واقعی دولت را تخمین زد. که از قدیم گفتهاند: ادب مرد به زِ دولت اوست...
فیالحال و با توجه به آنچه مردم از رفتار دولت آقای روحانی میبینند؛ به نظر میرسد که در انتخابات ریاست جمهوری سال 96، شاهد یک قضاوت واقعی از سوی مردم نسبت به دولت باشیم.
***
لیلاز: هم مشکل اقتصادی داریم هم کارنامه اقتصادی روحانی مافوق انتظار است
روحانی هم خیلی خوب است هم خیلی بد!
سعید لیلاز، از فعالان سیاسی و اقتصادی اصلاحطلب و عضو حزب کارگزاران سازندگی به تازگی در بخشی از یک گفتوگو با روزنامه شرق اظهار کرده است: در کمتر از چهار سال گذشته که دولت آقای روحانی قدرت را به دست داشته است مجموعه عملکرد اقتصادی دولت آقای روحانی نشان میدهد که دستاورد این دولت مافوق انتظار بوده است.
او سپس در پاسخ به این گفته خبرنگار شرق که «اما وضعیت معیشت مردم همچنان در وضع مطلوبی نیست» بیان میکند: این یک واقعیت است که مردم ما از نظر معیشتی بهشدت تحت فشار هستند و این کاملا ملموس است و با عدد و رقم قابل اثبات؛ اما به این معنی نیست که دولت آقای روحانی عملکرد موفق یا حتی بهنسبت موفقی نداشته است. به این معنی است که دولت تدبیر و امید مرحله بسیار بسیار خطرناکی را در اقتصاد ایران از سال ١٣٩٢ آغاز کرده است.[7]
*صحبتهای پارادوکسیکال سعید لیلاز محتوا و مزاجی انتخاباتی دارد و نمیتوان آنها را با واقعیتهای وضع موجود تطابق داد.
در حقیقت، ماجرا این است که اصلاحطلبان با علم به مردود بودن کارنامه دولت اعتدال اما از آنجا که گزینهای برای کاندیداتوری رسمی در انتخابات 96 ندارند و قدرت تحریم انتخابات را هم در خود نمیبینند؛ مجبورند که واقعیت را بصورت دستچین شده بیان کنند و در این ملغمه که هم به مشکلات اقتصادی اشاره دارد و هم باید عملکرد دولت را موفق جلوه دهد؛ به اصطلاح هم شریک مردم باشند و هم شریک دولت آقای روحانی.
قبل از لیلاز نیز شاهد این دست سخنان متناقضنما از جانب جریان سیاسی خاص درباره عملکرد اقتصادی آقای روحانی بودهایم.
مثلاً شهربانو امانی از اعضای حزب کارگزاران چند سال قبل با اشاره به توافقات دولت یازدهم گفته بود: مشکلات اقتصادی حل نشد ولی فشارها از مردم ایران برداشته شد![8]
و یا مثلاً «غلامرضا تاجگردون» از نمایندگان اصلاحطلب هم در صحبتهایی این مفهوم را بیان کرده بودکه«برجام دستاورد داشته اما مردم متوجه نیستند!»[9]
علی یونسی، دستیار رئیسجمهور روحانی هم چندی قبل در یک گفتوگو تصریح کرده بود: مشکل تحریمهای بینالمللی رفع شده اما مردم احساس ناامنی میکنند![10]
لازم به یادآوری است، «سعید لیلاز» در مقطعی دیگر و در گفتوگو با شماره 190 نشریه تجارت فردا نیز صحبتهای متناقضی را درباره عملکرد اقتصادی دولت بر زبان آورده بود که خوانش دوباره آنها خالی از لطف نیست.
متن این صحبتها را در ادامه میخوانید:
_ لیلاز: به نظر من اگر غیر از برجام که ماموریت اصلی دولت روحانی بوده است، فقط و فقط به اینکه ایران امسال صادرکننده گندم شده اشاره میکردیم، به عنوان دستاورد اقتصادی دولت یازدهم کفایت میکرد. یا اینکه ما از امسال از واردات بنزین بینیاز میشویم.
خبرنگار تجارت فردا: البته «اگر» پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس راهاندازی شود.
لیلاز: «اگر»ی وجود ندارد. من به شما «خبر» میدهم که این پالایشگاه راه افتاده است.
...
_ لیلاز: در سه سال گذشته دولت روحانی موفق شده ارز را تکنرخی کند.
خبرنگار تجارت فردا: البته هنوز نشده، ولی به نظر میرسد زمان تکنرخی شدن ارز نزدیک است.
لیلاز: ۹۰ درصد کار انجام شده. به لحاظ فنی، به نظر من ارز همین الان هم تکنرخی حساب میشود!
این کارشناس اقتصادی اصلاحطلبان زمان دیگری هم رئیسجمهور روحانی را «قهرمان عدالتپروری» نامیده و یا مثلاً درباره تماس تلفنی نابجای روحانی با رئیسجمهور آمریکا گفته بود:
«مشاهده میکنیم که به محض مکالمه تلفنی بین روحانی و اوباما و سیاست جدید روحانی، ثبات و پیشبینیپذیری به بازار اقتصاد ایران حکمفرما شده است و در نتیجه ما شاهد کاهش شدید تورم به خصوص در حوزه مواد غذایی هستیم»![11]
***
1_ http://www.irna.ir/fa/News/82450045/
2_ http://www.farsnews.com/MediaDisplay.aspx?nn=13951125001308
3_ http://alef.ir/vdci5ua5rt1awq2.cbct.html?450642
4_ http://fna.ir/LMKRW9
5_ http://www.irna.ir/fa/News/82450417/
6_ http://www.mashreghnews.ir/fa/news/691604
7_ http://sharghdaily.ir/News/116366
8_ http://www.mashreghnews.ir/fa/news/668677
9_ http://www.mashreghnews.ir/fa/news/668677
10_ http://www.mashreghnews.ir/fa/news/668677
11_ http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13931020001202